Oportunitati de afaceri: securizarea locurilor de parcare

Oportunitati de afaceri: securizarea locurilor de parcare

Sisteme de securizare pentru locurile de parcare

Câţi proprietari de locuri de parcare  s-au “trezit” cel puţin o dată cu locul ocupat de un alt autoturism? Acest fapt s-a tradus prin nervi, telefoane, investigaţii pentru a-l găsi pe proprietarul vehiculului…

Există soluţii foarte simple pentru rezolvarea acestui incident care se pot pune în practică foarte uşor şi pot deveni oportunitati de afaceri pentru oricine deţine un capital şi este dispus să investească într-o astfel de idee.

Aici nu mă refer la bolovani, lăzi de plastic, paleţi sau alte obstacole specifice plaiurilor mioritice…

Astfel, o afacere de import şi comercializare al sistemelor de blocare a locurilor de parcare poate fi “cheia” succesului tău financiar.

Planul afacerii

Pentru a pune în aplicare acest business trebuie să-ţi îndrepţi atenţia spre China. Aici se fabrică marea majoritate a acestor sisteme de blocare parcare, în consecinţă trebuie să găseşti un producător, să negociezi un preţ cât mai bun şi să îţi formezi un portofoliu de clienţi.

Pentru a te familiariza cu activitatea de import poţi studia Codul Vamal al României precum şi legislaţia în domeniu care se găseşte pe site-urile de specialitate.

Totuşi, înainte de a găsi un partener de afaceri, este recomandat să faci un studiu de piaţă cu scopul de a afla câţi proprietari de locuri de parcare din zona geografică unde intenţionezi să dezvolţi această idee de afacere ar fi dispuşi să cumpere un asemenea produs şi la ce preţ.

Pentru început, te poţi axa pe un singur reper apoi, odată cu creşterea cifrei de afaceri îţi poţi diversifica oferta cu alte produse cum ar fi sistemele automate de control al accesului (bariere), sistemele de plată pentru parcările private sau montarea dispozitivelor de securitate în zonele în care se doreşte restricţionarea accesului auto.

Preţurile pentru un sistem de blocare al locului de parcare încep de la câţiva dolari pentru cele simple, manuale şi cresc în funcţie de complexitatea şi automatizarea sistemului.

Adresabilitatea afacerii

Clienţii acestei afaceri pot fi :

–         posesorii parcărilor private (persoane fizice şi juridice);

–          Locuitorii din zonele rezidenţiale;

–          Instituţiile;

–          Firmele private;

–          Zonele industriale.

  Veniturile şi cheltuielile

Veniturile vor fi generate prin comercializarea produselor către cumpărători sau către revânzători.

Ca şi cheltuieli de start-up trebuie luate în calcul:

–         taxele de transport atât din China în portul Constanţa cât şi din Constanţa până la locaţia depozitului;

–         asigurarea mărfii pe timpul transportului care are o cotaţie medie de 0,5% din valoare, în funcţie de societatea de asigurări şi riscurile asigurate;

–         taxele vamale;

–         plata TVA-ului;

–         comisionul intermediarului care îţi caută producătorul. Acesta este negociabil.

După constituirea unei societăţi comerciale va fi necesar să găseşti un spaţiu de depozitare, un magazin de prezentare şi un mijloc de transport al mărfii.

Cheltuielile curente vor fi reprezentate de:

–        salarii;

–        combustibil;

–        mijloace şi servicii de comunicare;

–        logistică;

–        chirii şi utilităţi.

Totodată, va trebui să iei în calcul şi cheltuielile de promovare în primul rând prin realizarea unui magazin online.

Avantaje:

–          concurenţa în acest domeniu este incipientă;

–          se pot practica adaosuri comerciale mari, de peste 100%;

–          poţi negocia cu producătorul astfel încât să fii unic importator şi distribuitor în România pentru produsele fabricate de el şi să devii intermediar pentru piaţa de retail.

–           preţurile produselor sunt negociabile astfel poţi primi de la producător discount-uri foarte mari.

Dezavantaje:

–          importul de mărfuri din afara Uniunii Europene este o procedură mai anevoioasă şi costisitoare;

–          investiţia pentru a începe această afacere este de minim 30.000 de euro;

–          trebuie să achiţi un avans de minim 30% din valoare în momentul efectuării comenzii;

–          trebuie să gestionezi foarte eficient stocul de marfă şi să eviţi lipsa produselor de pe stoc deoarece transportul din China în România durează între 20 şi 30 de zile.

Concluzii

Din ce în ce mai multe locaţii din mediul urban sau din apropierea oraşelor se confruntă cu criza locurilor de parcare şi sunt în cautarea unei soluţii pentru a le securiza, evitând astfel o serie de neplăceri. Din diversele oportunitati de afaceri, o activitate de import şi distribuţie în acest domeniu poate fi o afacere de succes. Chiar dacă necesită o investiţie mai mare, prin prisma adaosului comercial ridicat, amortizarea costurilor de start-up se face într-un timp scurt.