Mici idei de afaceri cu detectorul de minciuni

Mici afaceri cu pligraful detectorul de minciuni

 

Ideile de afaceri mici devin din ce în ce mai apreciate în zilele noastre, datorită faptului că nu necesită investiţii foarte mari şi sunt mai uşor de administrat.

 

În articolul de astăzi, vreau să-ţi prezint câteva mici idei de afaceri care se pot realiza cu un singur dispozitiv şi care s-au dovedit profitabile.

 

Astfel, detectorul de minciuni sau poligraful şi-a dovedit utilitatea în mai multe domenii, precum o să vezi în paragrafele următoare.

 

Sa vedem ce este de fapt un poligraf (detector de minciuni):

 

Conform Wikipedia, poligraful (denumit impropriu, dar în mod obişnuit şi detector de minciuni) este un dispozitiv care măsoară şi înregistrează un număr de parametri fiziologici ai unui subiect uman, aşa cum ar fi tensiunea arterială, pulsul, respiraţia şi conductivitatea pielii, în timp ce acestuia i se pun o serie de întrebări. Se presupune că aceste măsurători sunt indicatori ai unei stări de anxietate care s-ar manifesta odată cu spunerea unui neadevăr. Cu toate acestea, dacă subiectul manifestă anxietate din alte motive sau îşi poate controla în mod voluntar nivelul anxietăţii, atunci măsurătoarea poate duce la rezultate total neconcludente sau chiar diametral opuse. Din acest motiv esenţial, poligraful nu este considerat ca fiind un instrument ştiinţific, ci este considerat ca fiind parte a pseudoştiinţei.

 

Aplicabilitatea detectorului de minciuni

 

În urmă cu ceva vreme, detectorul de minciuni sau poligraful se folosea la confirmarea vinovăţiei persoanelor condamnate pentru diverse încălcări ale legilor.

 

Astazi, aceste dispozitive au o gama mai mare de aplicabilitate astfel:

 

– managerii marilor companii prefera testarea candidatilor cu detectorul de minciuni, pentru a fi siguri de loialitatea si istoricul activitatii acestora;

 

–  evaluarea periodică a angajaţilor;

 

– demonstrarea furturilor de bunuri sau bani;

 

–   demonstrarea vinovăţiei în cazurile de infidelitate conjugală

 

 

Cum poti initia o mica afacere cu detectorul de minciuni

 

Pregatirea necesară

Pentru a putea presta aceste servicii este necesar să urmezi cursurile facultăţii de psihologie. Apoi, trebuie sa obţii un atestat de liberă practică în domeniul psihologiei judiciare. Acesta se eliberează de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

 

Mai ai nevoie de un cabinet psihologic unde să-ţi desfăşori activitatea. Locaţia este foarte importantă şi dacă există concurenţă pe această nişă în oraşul tău, va trebui să iei în calcul alegerea unei alte locaţii.

 

Din punct de vedere legislativ, va trebui sa studiezi Legea nr.213/2004 şi Hotarârea de Guvern 788/2005.

 

Aparatura necesară o poţi găsi pe site-ul http://www.lafayettepolygraph.com. Această firmă exportă produsele inclusiv în România.

 

Tarife

 

Pentru un test cu detectorul de minciuni, preţul mediu pe piaţă este de circa 100 de euro. Acesta poate varia în funcţie de numărul de persoane testate.

 

Pentru a iniţia o mică afacere cu detectorul de minciuni, mai ai nevoie de:

 

–       Un website profesionist;

–       Mărturii de la primii clienţi;

–       O strategie bună de marketing;

–       Un brand profesionist.

Acestea vor fi necesare pentru a oferi o imagine cât mai profesionistă a activităţii în faţa potenţialilor clienţi cărora te vei adresa.

Avantaje:

 

– acest tip de serviciu este din ce în ce mai căutat;

– exista clienţi care ar plati oricat pentru a fi sigure ca o anumita persoana spune adevarul;

– investiţia este mică datorită costurilor echipamentelor (începând de la 2000 de euro pentru un echipament complet)

– cheltuielile sunt mici şi profiturile consistente.

 

Dezavantaje:

 

–  sunt necesare studii în domeniul psihologiei;

– necomplianţă din partea celui care este supus testului;

 

 

Iată că se pot iniţia mici afaceri care pot fi profitabile şi pe timp de criză. Una dintre acestea este reprezentată de testele cu poligraful (detectorul de minciuni).

 

Ai fi interesat să începi un business în acest domeniu?