Mecanic online

Afacere de consultanta mecanica online

Chiar dacă piaţa auto de autovehicule noi este într-o scădere drastică, autoturismele second hand sunt la mare căutare. Evident, orice autovehicul, în special cele rulate, poate avea probleme tehnice la care posesorii caută o rezolvare cât mai rapidă, mai ales dacă acestea au loc cu puţin timp înaintea unui drum programat (de exemplu, plecarea în concediu) sau în momente în care găsirea unui service auto este aproape imposibilă (în timpul week-end-ului sau în perioadele sărbătorilor).

În consecinţă, iată un serviciu care în momentul de faţă nu are nici un fel de ofertă şi care poate fi profitabil.

 

Planul de acţiune

 

Pentru a iniţia o afacere de sfaturi mecanice online, vei avea nevoie de următoarele:

  • creearea unui site de specialitate. Acest lucru îl poţi face tu personal sau poţi plăti pentru el. Suma la care se poate ridica conceperea unui astfel de site este de maxim 1.000 de euro;
  • găsirea unor specialişti în domeniu care ar fi dispuşi să te ajute în oferirea acestor sfaturi. Este esenţial ca ei să-ţi poată oferi soluţii la problemele solicitate de clienţi într-un timp foarte scurt, începând de la câteva minute până la câteva ore. Partenerilor tăi le poţi plăti pentru fiecare răspuns în parte sau le poţi oferi o sumă fixă lunară;
  • promovare online, care din punctul meu de vedere este cea mai eficientă în această situaţie. Publicitatea se poate face pe forumuri/bloguri care dezbat problemele mecanice şi nu numai, apărute la toate mărcile de autovehicule.

Venituri si cheltuieli

 

Veniturile pot fi substanţiale şi pot fi realizate prin plata de către client a unei sume modice (1 sau 2 euro) prin intermediul unui SMS.

Din aceste venituri va trebui să scazi cheltuielile de administrare ale site-ului, factura telefonică, comisioanele bancare şi cele oferite partenerilor tăi.

 

Avantaje

 

  • activitatea se poate desfăşura fără probleme de acasă, cu ajutorul unui laptop şi a unui telefon;
  • o serie de probleme mecanice sunt repetabile, în consecinţă îţi va fi mult mai uşor să răspunzi la ele;
  • spre deosebire de forum-uri, vei oferi răspunsuri profesionale şi într-un timp mult mai scurt. Acest aspect reprezintă marele atu al acestei afaceri.

 

Dezavantaje

 

  • acest serviciu trebuie să fie profesional şi să ofere cea mai optimă soluţie pentru problema solicitată de un client;
  • afacerea necesită o investiţie substanţială în promovare, pentru a putea funcţiona;
  • este de preferat să fii familiarizat cu acest domeniu.

 

Concluzii

 

Iată o idee de business online care îţi poate aduce un venit lunar substanţial şi rapid. Deasemenea, poţi căuta alte nişe online din piaţa auto care să te ajute să faci bani online. Există 2 lucruri esenţiale de care ai nevoie: puţină imaginaţie şi un mic capital de pornire.

Iţi mai recomand să citeşti:

11 paşi pentru un business de succes

Afaceri cu rochii de mireasa

Afaceri imobiliare