Interviu cu Razvan Alecu, administrator la Swiss Gold

Enciclopedia Afacerilor: Spuneţi-ne câteva cuvinte despre Swiss Gold!

Răzvan Alecu: Swiss Gold este una dintre cele mai importante reţele naţionale în domeniul colectării metalelor preţioase cu peste 30 de locaţii în România. Compania noastră achiziţionează obiecte în stare nouă sau uzată din aur, argint sau platină. În plus, compania achiziţionează diamante şi ceasuri autentice ce aparţin unor brand-uri consacrate, indiferent dacă sunt sau nu din aur.

Preţurile practicate de Swiss Gold sunt stabilite zilnic în funcţie de cotaţia aurului, argintului sau platinei la bursă.

Enciclopedia Afacerilor: Ce tipuri de servicii oferă compania dumneavoastră?

Răzvan Alecu: Noi oferim posibilitatea clienţilor de a ne vinde obiectele de aur, argint sau platină pe care nu le mai doresc sau sunt deteriorate primind în schimbul lor preţul cel mai bun în momentul tranzacţionării. În cazul în care clientul este indecis cu privire la vânzarea bijuteriei pe care o deţine, compania noastră oferă posibilitatea de a amaneta obiectul, urmând ca în 30 de zile acesta să fie recuperat prin achitarea unui comision.

Procesul de verificare şi evaluare a obiectelor se realizează gratuit chiar dacă nu se doreşte vânzarea lor momentan.

Aceste două servicii le punem la dispoziţie atât persoanelor fizice cât şi persoanelor juridice ce doresc să colaboreze cu noi.

Enciclopedia Afacerilor: Care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgă clienţii dumneavoastră pentru a vinde un obiect?

Răzvan Alecu: Clienţii nostri au de parcurs trei paşi. În primul rând aceştia trebuie să identifice obiectele din aur, din argint sau platina pe care doresc să le vândă sau să le amaneteze. Urmatorul pas ce trebuie parcurs este de a intra în contact cu un operator de-al nostru care stă la dispozitie telefonic. În cazul în care clientul a găsit o ofertă mai bună, suntem convinşi că o putem depăşi prin oferirea unui preţ mai mare. Ultimul pas este acela de a vizita una dintre locaţiile noastre în cel mai scurt timp posibil şi de a comunica operatorului de la punctul de lucru  preţul obţinut pe site-ul nostru.

Enciclopedia Afacerilor: Care este punctul forte al companiei?

Răzvan Alecu: Principalul punct forte al companiei Swiss Gold îl reprezintă tranzacţiile realizate rapid, uşor şi sigure. Angajaţii companiei analizează cu atenţie în faţa clientului fiecare obiect, astfel încât evaluarea obiectelor să fie efectuată corect în funcţie de greutatatea şi puritatea acestora. Compania noastra pune accent pe transparenţa tranzacţiei, o informare cât mai clară a clientului, dorind să ofere acestuia preţul maxim pe care piaţa îl permite să îl ofere la momentul tranzacţiei.

Enciclopedia Afacerilor: Unde va poate gasi un client care are nevoie de dumneavoastră?

Răzvan Alecu: Din dorinţa de a fi cât mai aproape de clienţi, compania deţine peste 22 de locaţii în Bucureşti, 2 locaţii in Constanţa, 5 locaţii în Brăila, o locaţie în  Galaţi şi o locatie în Craiova. Lista completă a locaţiilor poate fi vizualizată pe site-ul companiei.

Enciclopedia Afacerilor: În cazul în care un client este indecis de unde poate afla alte informaţii?

Răzvan Alecu: Pentru a obţine mai multe informaţii despre vânzarea obiectelor de aur, argint sau platină, cât şi despre cotaţia unui diamant sau al unui ceas vizitaţi site-ul companiei, www.swissgold.ro. De asemenea, operatorii nostri stau la dispoziţia clienţilor între orele 08:00 – 18:00.

Enciclopedia Afacerilor: Care sunt perspectivele dumneavoastră de viitor?

Răzvan Alecu: Compania noastră doreşte să se extindă deschizând cât mai multe puncte de lucru pentru a oferi posibilitatea tuturor clienţilor de a tranzacţiona direct cu noi fără a fi nevoiţi să părăsească localitatea de domiciliu. Totodată, colaborăm prin alte mijloace precum serviciile de curierat sau Poşta Română. În viitor urmează să mai deschidem puncte de lucru în toate judeţele importante ale ţării, acoperind astfel fiecare zonă geografică.

O altă perspectivă îl reprezintă colaborarea cu cât mai multe persoane fizice sau juridice. Printre căile posibile de atingere a acestui obiectiv se numără programul desfăşurat cu succes de companie denumit “Preţ maxim”. Acest program oferă posibilitatea clienţilor de a comunica operatorilor noştri cea mai bună ofertă găsită, iar Swiss Gold va oferi un preţ mai mare decât cel găsit de client.

Enciclopedia Afacerilor: Ce mesaj doriţi să transmiteţi viitorilor clienţi?

Răzvan Alecu: Ca regulă generală, preţul aurului creşte în cazul în care piaţa bursieră scade. Acum este cu siguranţă cel mai bun moment pentru a lua  în considerare vânzarea de aur şi argint. Cotaţia aurului la bursă este considerată de specialişti a fi o bulă speculativă după petrol şi imobiliare, iar noi recomandăm clienţilor nostri să vândă cât mai curând pentru a benefecia de un preţ maxim. O altă recomandare este de vinde obiectele din metale preţioase şi nu de a le amaneta. Prin amanetare clientul primeşte un preţ mai mic decât cel de vânzare, iar pentru  a-şi recupera bunurile trebuie să plătescă un comision pentru a lichida contractul.

Astfel, dacă vă întrebaţi  „Când este momentul optim  pentru a vinde bijuteriile?” sfatul nostru este  “Nu aşteptati! Aveţi posibilitatea să obţineţi un preţ extrem de mare pentru bijuteriile de aur si argint chiar acum … profitaţi de această oportunitate!”

Interviu realizat cu domnul Răzvan Alecu, administrator Swiss  Gold.