Afaceri pentru tineri: Curierat pe bicicleta

Afaceri pentru tineri: curierat pe bicicleta

Afaceri pentru tinerii intreprinzatori

Nevoia de comunicare este într-o creştere continuă. Dezvoltarea afacerilor online şi creşterea numărului de firme care folosesc trimiterea de corespondenţă prin curier rapid pun un semn de întrebare asupra pieţei serviciilor de curierat. Este aceasta saturată sau nu?

Răspunsul este cu siguranţă NU. Chiar dacă piaţa românească nu se situează, ca şi cifră de afaceri, la nivelul altor state europene, firmele de curierat sunt foarte profitabile.

Cifra de afaceri cumulată a serviciilor de curierat pe piaţa din România la nivelul anului 2010 a avut o valoare de 200.000.000 de euro.

Serviciile de curierat existente pe piaţă se confruntă cu costuri mari datorită preţului combustibilului, achiziţionării de autovehicule precum şi cheltuielilor de întreţinere. Aici se adaugă şi costul asigurărilor respectiv impozitele.

Pe timp de criza, orice companie caută să-şi reducă cheltuielile, serviciile de poştă şi curierat fiind cele mai negociate contracte de prestări servicii.

O mare parte din serviciile de curierat cuprind transportul de colete sau plicuri de către persoanele juridice/ fizice către institutii, angajaţi sau parteneri cu care colaborează pe plan local.

Aceastea fiind spuse, de ce să nu realizezi un serviciu de curierat ieftin, rapid şi cu un buget redus?

Un serviciu de curierat pe bicicleta poate fi una dintre afacerile pentru tineri, în special pentru cei care sunt în cautarea afacerilor mici, cu investitii minime.

 

 Ce afaceri folosesc cel mai des serviciile de curierat pe plan local?

Orice societate comercială a folosit cel puţin o dată aceste servicii, dar în mod particular, din punctul meu de vedere, există câteva domenii de activitate care folosesc curierul rapid cu o frecvenţă ridicată: societăţi de asigurări şi intermediari, bănci, supermarket-uri, societăţi care emit tichete de masă,  firme de utilităţi, afaceri online, firme care livrează produse la domiciliul clientului. Pe lângă acestea, o pondere ridicată o au  florăriile, pizzeriile, restaurantele, fast-food-urile, firmele de catering.

Persoanele fizice deasemenea folosesc serviciile de curierat, fiecare dintre acestea fiind un posibil client.

Un studiu  este extrem de necesar pentru a afla potenţialul pieţei iar acesta ar trebui să cuprindă următoarele întrebări adresate celor care au nevoie de un astfel de serviciu:

– cât de des folosiţi servicii de curierat rapid pentru a trimite corespondenţă locală?

– ce servicii suplimentare v-aţi dori?

– aţi avea încredere într-o firmă de curierat pe bicicletă care să vă livreze corespondenţa mult mai repede şi cu costuri reduse?

Pentru a demara această idee de afacere trebuie să te gândeşti ce afaceri din zona în care locuieşti au nevoie de preluarea şi distribuirea corespondenţei pe plan local.

 

Paşi pentru înfiinţarea acestei afaceri pentru tineri

Pe lângă etapele standard de înfiinţare a unei persoane juridice, dacă vrei să-ţi deschizi o firma de curierat trebuie să studiezi cadrul legislativ reprezentat de Ordonanţa de Guvern 31/2002 aprobată prin legea nr. 64/2002 cu modificările şi completările ulterioare (OUG 70/2006).

Astfel, va trebui să ai în vedere:

–          o notificare către autoritatea de reglementare care are ca scop autorizarea de a  furniza servicii poştale;

–          Un mecanism de soluţionare a reclamaţiilor clienţilor.

Mai multe detalii referitoare la acest aspect găseşti pe website-ul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. 

În articolul următor, vei descoperi planul afacerii, câteva atu-uri care să te ajute să lansezi afacerea eficient, venituri şi cheltuieli precum şi câteva dintre avantajele pe care le poţi avea dacă te gândeşti să lansezi această  afacere pentru tineri.

Citeşte continuarea aici!