Idei de afaceri online: Sistemele de afiliere

Idei de afaceri online: Sisteme de marketing afiliat

Idei de afaceri online: Sistemele de marketing afiliat

Aflate într-un stadiu incipient în ţara noastră, programele de afiliere câştigă teren tot mai mult în comparaţie cu reţelele PPC datorită veniturilor care pot deveni mai consistente privite din perspectiva comisionului oferit afiliatului. În funcţie de dorinţa fiecărui proprietar de site, aceste sisteme de monetizare pot funcţiona atât împreună cât şi separat.

Ce este afiliatul? Ce reprezintă un program de afiliere? 

Iată 2 întrebări pe care ar trebui să le aibă în vedere orice antreprenor care priveşte afilierea ca fiind o activitate cu potenţial printre ideile de afaceri online. Programele de afiliere capătă potenţial financiar tot mai mare, datorită numărului în creştere al companiilor care folosesc această metodă de promovare.

Dacă eşti în căutarea unei idei de afaceri online, creearea unui website pe un anumit domeniu şi accesarea unui program de afiliere este cea mai simplă soluţie.

Conceput în anul 1989 de către William J. Tobin, programul de afiliere se bazează pe modelul CPA (cost per action) şi a generat conceptul de marketing afiliat datorită faptului că a devenit cu repeziciune un instrument de publicitate online.

Părţile implicate în acest sistem de afiliere sunt comerciantul sau advertiserul care doreşte să vândă, afiliatii care doresc să promoveze respectivele produse sau servicii pe site-urile unde sunt proprietari şi în majoritatea cazurilor, intermediarul (3rd party network) care deţine instrumentele necesare – resursele umane şi materiale – pentru a gestiona , optimiza şi îmbunătăţi legătura dintre advertiser şi afiliat precum şi rata de conversie a lead-urilor în vânzări efective. Totodată, intermediarul gestionează programul de afiliere şi fluxul financiar generat.

Marketingul afiliat este un sistem bazat strict pe performanţă, afiliatul aflându-se în câştig doar în momentul în care un potenţial client cumpără un produs al advertiserului prin intermediul link-ului sau banner-ului de reclamă.

În pofida faptului că vânzătorii de produse sau servicii doresc să-şi mărească portofoliul de clienţi şi implicit profitul prin intermediul motoarelor de căutare şi e-mail marketing, afiliaţii încep să reprezinte un procent tot mai mare din totalitatea strategiilor de vânzare online.

Eficienţa programelor de afiliere nu este dovedită doar în vânzări ci şi în acţiuni de marketing cu rezultate măsurabile cum ar fi: programele de membership, completarea unor sondaje de opinie sau înscrieri la newsletter-e.

Idei de afaceri online prin programe de afiliere

Cu siguranţă investiţia materială în această idee de afacere pe internet este zero, fiind nevoie doar de timp pentru studiul diverselor campanii lansate de advertiseri în diverse domenii de activitate.

Nu există dezavantaje pentru această activitate. Trebuie doar să alegi campanii care să promoveze produse sau servicii conexe cu nişa site-ului sau blogului tău. Cu siguranţă, dacă ai un blog despre metode de slăbit nu o să vinzi niciodată pe el RCA-uri. Din păcate sunt suficiente exemple în online-ul românesc care fac această greşeală, probabil din lipsă de experienţă.

În consecinţă, dacă eşti proprietarul unui website şi doreşti sa faci bani pe internet, te poţi înscrie într-unul din programele de afiliere din România, pe care o să le punctez într-un articolul viitor.

În final, te rog să-mi răspunzi la următoarele 2 întrebări:

Ce programe de afiliere foloseşti?

Cum castigi bani pe internet?

Ce alte idei de afaceri online ţi-ar place să le regăseşti pe Enciclopedia Afacerilor?

S-ar putea să-ţi mai placă şi:

Te-ai gandit sa faci afaceri cu fotografiile tale?

Bani pe internet in domeniul serviciilor imobiliare

Cum obtii fonduri nerambursabile?