Idei de afaceri mici: Instructor de inot

Idei de afaceri mici: instructor de inot

Idei de afaceri mici: instructor de inot

Eşti absolvent al unei instituţii de învăţământ cu profil sportiv? Eşti practician al inotului de performanţă? Cauţi idei de afaceri mici? Printre multe alte idei de afaceri pe care le găseşti în Enciclopedia Afacerilor,  iată o activitate din categoria ideilor de afaceri mici care ţi se potriveşte: iniţierea cursurilor de inot.

Fiind sportul care îţi modelează cel mai armonios corpul, inotul este tot mai căutat de către părinţii care caută o activitate pentru odraslele lor. Inotul la copiii cu vârsta de până la 4 ani, reprezintă singurul sport care poate fi practicat cu uşurinţă. Deasemenea, privit din perspectiva medicală (kinetoterapie), inotul ajută la ameliorarea afecţiunilor locomotorii, inclusiv a coloanei vertebrale. Dar până la urmă, din punctul meu de vedere oricine, indiferent de vârstă, trebuie să ştie să inoate.

Conform Wikipedia, înotul este o mișcare de deplasare a oamenilor prin apă, de obicei fără nici un fel de asistență artificială.

Astfel, dacă eşti pasionat de acest sport şi îţi place să lucrezi cu oamenii şi în special cu copiii, deoarece acestora te poţi adresa cel mai uşor cu un astfel de serviciu, te poţi gândi tot mai serios să pui în practică acest  concept care  se încadrează în categoria micilor afaceri.

Pentru a pune în practică această afacere, vei avea nevoie de finalizarea unui curs de instructor de inot.

Costuri pentru start-up-ul unei afaceri de cursuri de inot:

– participarea la un curs de nataţie – costă în jur de 150 de lei;

– contract cu o piscină/bazin olimpic – acesta se negociază în funcţie de numărul de ore pe care le petreci în interiorul facilităţii împreună cu elevii tăi;

– înfiinţare PFA – între 400 şi 500 de lei (în funcţie de cine se ocupă de “alergătura” la Registrul Comerţului, Finanţe etc.);

 

Servicii pe care le poti oferi ca si instructor de inot

Pentru această mica idee de afacere  m-am gândit strict la piaţa generată de copiii care vor să înveţe sa inoate. Se poate aborda şi nişa medicală iar cu ajutorul unui medic kinetoterapeut se pot găsi pacienţi cărora le-ar fi foarte utile aceste servicii, mai ales dacă în zona în care locuieşti cursurile de inot  nu există. Deasemenea, poţi organiza cursuri de inot pentru grupuri de copii şcolari.

Deasemenea, poţi înfiinţa un club de inot, caz în care poţi încerca să obţii finanţări de la diverse instituţii.

 

Venituri

Veniturile tale sunt constituite din plata cursului de inot care se poate desfăşura pe parcursul a 10 şedinţe timp de o oră, de două ori pe săptămână. Un preţ mediu pentru acest serviciu ar fi de 300 eur (pentru toate cele 10 şedinţe, iar ca perioadă ar însemna 5 săptămâni).

Astfel, un cursant în cadrul unei luni calendaristice va genera un venit de 240 de euro. Dacă vei avea 5 elevi, vei genera un venit de 1.200 de euro lunar, din care vei scădea doar costurile cu închirierea bazinului. Deci această afacere îţi poate aduce un profit de circa 1.000 de euro lunar.

 

Avantajele cursurilor de inot

Investiţia pentru această mica idee de afacere este 0 (zero) deoarece poţi încasa în avans o parte din primele abonamente iar aceşti bani îi vei folosi pentru cheltuielile necesare start-up-ului. Meseria de instructor de inot este o activitate plăcută, în special dacă îţi place să lucrezi cu copii. Activitatea se poate desfăşura şi part-time, timpul alocat fiind de câteva ore pe zi.

 

Dezavantaje

Principalul dezavantaj ar fi necesitatea pregătirii de specialitate a instructorului. Deasemenea există posibilitatea ca  bazinele sau piscinele publice să nu existe în zona în care locuieşti astfel, această mica afacere nu poate fi pusă în practică.

 

Concluzii

Afacerile mici,administrate prin prisma unui nivel de experienţă ridicat într-un anumit domeniu şi-au dovedit tot timpul succesul. Activitatea de instructor de inot poate fi transpusă într-un model de business al anului 2012, fiind o afacere mica, pretabilă tinerilor intreprinzatori care îndrăgesc copiii şi activitatea fizică.