Mici afaceri in domeniul cursurilor pentru copii

Mici afaceri: Cursuri pentru copii

Cursuri pentru prescolari

 

Micile afaceri care au ca piaţă ţintă copiii în general şi în special cei de vârstă preşcolară sunt foarte căutate deoarece, noul membru al familiei este în centrul atenţiei şi suntem dispuşi să facem orice pentru el. Iar când vine vorba de investiţii pentru educaţia lui se va găsi tot timpul o sursă de finanţare. Până la urmă, ne dorim să devină şi el un om de afaceri

Pe lângă produsele adresate celor mici, sunt o serie de activitati pentru copii care pot fi idei de mici afaceri.

În cele ce urmează o să-mi îndrept atenţia spre un serviciu de învăţare sau “learning” pentru cei mici, însemnând mai mult decât o simplă “meditaţie” cu care eram familiarizaţi în trecut şi anume: cursurile pentru copii.

Aceste cursuri se pot organiza pe diverse teme, începând de la dezvoltare personală, până la limbi străine sau desen. Important este nivelul tău de pregătire într-un domeniu care ar aduce un plus de valoare celor mici.

 

Planul unei mici afaceri destinată copiilor

Din punctul meu de vedere, această nişă este un “afterschool” cu bani putini, investiţia necesară fiind de maximum 1.000 de euro.

Pentru a concretiza  această mică idee de afacere,  în primul rând trebuie să-ţi îndrepţi atenţia spre imagine. Nu poţi iniţia această afacere acasa, ci într-un spaţiu dedicat copiilor preşcolari.  În consecinţă, varianta cea mai simplă pentru demararea acestei afaceri este închirierea unui spaţiu (o încăpere) din ansamblul unei grădiniţe private. Chiria nu este costisitoare, mai ales datorită faptului că vei folosi spaţiul câteva ore pe zi, după-masa.

În funcţie de tema aleasă, este necesar să îţi stabileşti un plan de activitate în care să incluzi şi durata unui curs pe o anumită temă. Deasemenea, pentru ca afacerea să devină profitabila, este recomandat să creezi grupe de până la 10 copii, un număr mai mare ducând la scăderea eficienţei legată atât de atenţia acordată din partea ta cât şi de scăderea puterii de concentrare a celor mici. Cu cât sunt mai mulţi cursanţi există riscul să pierzi controlul asupra lor.

Veniturile pot fi de 2 categorii: preţ pentru o sedinţă sau un abonament lunar care să includă între 4 sau 8 şedinţe. În consecinţă, un număr de 8 cursanţi care beneficiază de 8 şedinţe pe lună la un preţ mediu de 30 de lei/şedinţă, ţi-ar putea aduce un venit lunar de 1.920 de lei.

Cheltuielile sunt reprezentate de achiziţionarea materialelor didactice, a jocurilor, jucăriilor şi promovarea afacerii prin flyere sau afişe distribuite în cadrul grădiniţelor.

 

Avantajele afacerii

Principalul avantaj al acestei idei îl reprezintă investiţia neglijabilă.

Această mica afacere  se desfăşoară part-time, generând un venit suplimentar.

Dacă eşti pasionat de un domeniu care se dovedeşte de interes pentru cei mici, afacerea o poţi pune în practică foarte uşor.

Nu necesită cunoştinţe legate de managementul unei afaceri.

 

Dezavantajele acestei mici afaceri

Unul dintre dezavantajele acestei afaceri este necesitatea perfecţionării pe o anumită temă de studiu. Dacă luăm în calcul cursurile de limbi străine, este necesară cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională. Mai în detaliu, cunoaşterea limbii engleze sau germane sunt suficiente pentru a demara această activitate. Cu toate acestea, dacă nu ai aptitudini avansate,  poţi urma un curs intensiv de limbi străine finalizat cu o diplomă sau un atestat.

Munca cu cei mici poate deveni stresantă. Astfel, dacă nu eşti înarmat cu multă rabdare şi tact, această activitate  nu este ceea ce îţi doreşti.

 

Concluzii

Având aplicabilitate în orice nişă de studiu pentru preşcolari, această afacere poate fi promovată ca şi o “investiţie în viitorul copilului”. Dacă îi îndrăgeşti pe cei mici şi îţi place să desfăşori o activitate plăcută şi în acelaşi timp profitabilă, activitatile pentru copii pot genera un venit suplimentar consistent.

Îţi recomand şi:

Start-up-ul unei afaceri de curierat pe bicicleta

Fotografiile de epocă – o afacere profitabila