Idei de afaceri cu bani putini: Reparatii biciclete

Lantul unei biciclete

Să inveţi cum sa faci bani dintr-o activitate cu bani putini în domeniul reparatiilor de biciclete poate deveni calea spre independenţa financiară, mai ales pentru tinerii intreprinzatori pasionati de acest sport. Cei care utilizăm bicicleta ca si mijloc de transport sau de relaxare ştim cât este de important ca aceasta să funcţioneze perfect. Deasemenea, nu toti biciclistii ştiu cum să identifice şi să repare o problemă mecanică apărută.

Start-up-ul unui atelier de reparatii biciclete

Această afacere o poţi începe cu bani putini în timpul tău liber deci se poate desfăşura fără probleme şi part-time.  Poate fi o activitate la domiciliu dar ai nevoie de un mic spaţiu de depozitare a bicicletelor pe care urmează să le repari. Dacă nu eşti foarte priceput, poţi solicita ajutorul unui mecanic de biciclete care să te ajute să te deprinzi cu operaţiunile pe care trebuie să le faci în cadrul unei reparatii.

Deasemenea, este necesar să cauţi un furnizor de piese şi accesorii pentru biciclete care să-ţi asigure fluxul de piese necesare reparaţiilor.

Poţi alege să îţi desfăşori activitatea într-o nişă specifică, cum ar fi: bicicletele pentru copii sau bicicletele eliptice.

Ca şi investiţie, este necesar un capital de câteva sute de euro. Acesta variază în funcţie de spaţiul ales pentru a desfăşura activitatea (adică dacă este proprietate personală sau îl vei închiria) şi bugetul propus pentru publicitate.

 Cum să promovezi atelierul de reparatii biciclete

Pentru a promova această idee cu bani putini vei fi nevoit să îţi îndrepţi atenţia către locurile frecventate de biciclisti, cum ar fi parcurile sau pistele de biciclete. În aceste locuri vei distribui flyere astfel încât orice biciclist care are o problemă tehnică să ştie unde poate apela pentru găsirea unei soluţii.

Deasemenea, magazinele care vând biciclete dar nu deţin un atelier de reparaţii specializat, pot deveni partenerii tăi.

Un website de prezentare şi o reclamă in ziarul local sunt puncte forte în găsirea potenţialilor clienţi.

Venituri şi cheltuieli

Veniturile tale sunt reprezentate de încasările în urma reparaţiilor efectuate. Acestea variază în funcţie de timpul acordat fiecărei reparaţii. Similar service-urilor auto, îţi vei stabili un tarif pe ora de manoperă.

Cheltuielile curente pentru acest business nu sunt mari şi sunt reprezentate de plăţile către furnizorii de piese, utilităţi şi costurile cu publicitatea.

Avantajele acestei afaceri cu bani putini:

  •  costuri reduse pentru start-up, constituite din infiintarea unei Persoane Fizice Autorizate (P.F.A.) sau Întreprinderi Individuale (I.I.), închirierea unui mic spaţiu în cazul în care afacerea nu se desfăşoară  acasa, achiziţionarea unei truse de scule profesională si a unui suport de bicicleta, diverse chei necesare desfăşurării activităţii (spre exemplu, cheia pentru strângera spiţelor),câteva manuale de reparaţii şi cheltuieli pentru promovare;
  • posibilitatea de a lucra la domiciliu deci nu vei avea costuri cu chiria şi utilităţile;
  • poate fi o activitate de familie deci poţi cere sprijinul acesteia;
  • poţi  desfăşura activitatea part-time;
  • posibilitatea de a te dezvolta în domeniul comercializării pieselor pentru biciclete;
  • după ce generezi profit, o parte din acesta îl poţi reinvesti într-un magazin de biciclete second-hand.

 

Dezavantaje

  • cel mai mare dezavantaj al acestei afaceri cu bani putini ar fi timpul scurs de la start-up până la găsirea primilor clienţi. Acesta  poate fi diminuat cu ajutorul unei strategii optime de marketing;
  • este o afacere sezonieră, cu vârfuri în perioada primăvară-vară. În restul anului, volumul de activitate va fi mai scăzut.

Concluzii

Într-o lume care pune tot mai mult accentul pe ecologie şi protecţia mediului, un atelier de reparatii biciclete este o afacere cu bani putini. Dacă business-ul funcţionează şi îţi aduce profit, te poţi extinde spre alte domenii conexe, cum ar fi un magazin de biciclete second-hand.