Afaceri cu bani putini: Comercializarea rochiilor de mireasa second-hand

Idei de afaceri cu bani putini: comercializarea rochiilor de mireasa second-hand

Planul de afaceri pentru un magazin de rochii de mireasa second-hand

În ciuda crizei economico-financiare, piaţa organizării de evenimente este într-o evoluţie înceată dar sigură. Cuprinzând o sumedenie de detalii începând de la micile mărturii de pe mesele invitaţiilor, până la meniu si băuturi, o piesă de rezistenţă in cadrul unei nunţi este rochia de mireasa.

Astfel, 90% din magazinele de profil comercializează rochii de mireasa noi. Există cerere pentru rochii de mireasa second-hand dar din păcate nu prea se găsesc decât în anunţurile din ziar sau cu greu din câteva zeci de telefoane date. De unde provine aceasta cerere? Din faptul că tot mai puţine mirese îşi permit să achiziţioneze o rochie de mireasa pentru a o purta o singură dată şi caută una second-hand care arată ca nouă. Aici apare oportunitatea…

Planul acestei idei de afaceri cu bani putini

Pentru cei pasionaţi de această industrie, eventual şi cu ceva experienţă şi relaţii în domeniu, această activitate se poate dovedi profitabila.

Tot ce trebuie sa faci este să îţi promovezi afacerea atât printre fostele mirese cât şi printre viitoarele tinere care urmează să facă marele pas, cu ajutorul unui website si a unei reclame in ziarul sau postul de radio local. Poţi accesa diversele forum-uri despre nunţi care se găsesc pe internet şi poţi posta anunţuri.

Start-up-ul unei mici afaceri bazată pe intermedierea rochiilor de mireasa second-hand

Aceasta mica afacere poate fi privită din 3 perspective in funcţie de bugetul investiţiei:

  • organizarea sau participarea la expoziţii cu specific de nunţi unde iţi poţi expune produsele micii tale afaceri;
  • deschiderea un magazin on-line ;
  • închirierea unui spaţiu comercial adresat atât persoanelor care vor sa-şi vândă rochiile de mireasă cât şi celor care vor să cumpere.

Veniturile generate de acest plan de afaceri

Venitul acestei activităţi bazată pe intermedierea rochiilor de mireasa second hand este  reprezentat de comisionul pe care il reţii din preţul unei rochii şi care poate fi între 10 şi 50%. Astfel, la un preţ mediu de vânzare de 1500 de lei, tu vei câştiga un comision mediu de 450 de lei. La o vânzare pe zi, intr-o lună cu 20 de zile lucrătoare vei realiza un profit de 9000 de lei.

Avantajele unei afaceri de intermediere a rochiilor de mireasa:

– pentru a iniţia acest plan este necesară o investiţie de maxim 1.000 de euro;

-nu este necesar un capital de rulaj deoarece lucrezi cu banii altora şi nu trebuie să investeşti în stocuri de marfă;

– piaţa este incipientă şi există zone geografice unde practic nu există. Mediul rural este un loc propice pentru a iniţia o astfel de activitate.

Dezavantaje:

– vânzările variază foarte mult in funcţie de sezon;

– timpul necesar promovării business-ului şi găsirii clienţilor poate fi mai lung, dar aşteptarea merită ţinând cont că nu vei investi foarte mult.

Concluzii

Fiind un plan de afaceri profitabil, comercializarea rochiilor de mireasă second-hand este un business care se poate demara rapid, într-o piaţă incipientă şi se încadrează între ideile de  afaceri cu bani putini.