Afaceri online: Site tip “Ocazia zilei”

Afaceri online

Afaceri online

Cunoscute sub numele american “Daily Deal”sau “Deal of the Day” , site-urile de reduceri online au început să prindă aripi şi la noi, în momentul de faţă existând o serie de portaluri de cupoane la nivel naţional şi alte siteuri de vouchere  la nivel local.

Acest aspect  nu confruntă piedici asupra deschiderii pe care o are piaţa online de produse la reducere, deoarece rămân în continuare idei de afaceri profitabile, pe timp de criza, datorită companiilor noi care doresc să-şi promoveze tot mai mult produsele şi serviciile prin intermediul acestei metode de marketing.

Din categoria ideilor de afaceri online,  site-urile de cupoane cu reducere promovează  oferte ale partenerilor către un public ţintă bine definit, aceste oferte fiind reduse cu până la 90%. Aceasta ar fi o definiţie pur teoretică aplicabilă acestui domeniu de activitate. Totuşi, pe piaţa online din România nu întâlnim decât siteuri de promotii şi reduceri care acoperă o gamă largă de activităţi cu ar fi: restaurante, reparaţii auto, vulcanizări, tratamente SPA, servicii medicale şi aşa mai departe.

Printre căutările mele online am găsit prea puţine site-uri cu reduceri care să prezinte produse sau servicii specifice unei anumite nişe de piaţă. Totodată, în calitate de abonat al câtorva dintre aceste magazine online cu vouchere de reduceri am remarcat că mail-urile devin tot mai încărcate cu oferte la nivel naţional, din toate domeniile posibile. Desigur, acest fapt se datorează în primul rând faptului că având mai multe oferte, ca şi intermediar între furnizor şi clientul final, veniturile vor fi mai ridicate.

Din punctul meu de vedere, această nu este o strategie eficientă astfel încât un site de cupoane nişat pe un anumit produs sau serviciu şi cu un anumit public ţintă, aşa cum am menţionat, este mult mai profitabil.

 

Start-up-ul unui site de cupoane şi reduceri

Pentru a începe această idee de afacere online este nevoie în primul rând de deal-uri, adică de parteneri care să ofere reduceri abonaţilor tăi. Aceste reduceri trebuie să fie însemnate şi pentru a prinde la public, să nu se regăsească pe alte site-uri concurente. În consecinţă este recomandat să închei un contract de exclusivitate pentru fiecare produs care vrei să-l promovezi.

A doua etapă pentru începutul aceastei afaceri online este crearea unui website care să îndeplinească următoarele cerinţe: să fie atractiv pentru vizitatori, să aiba conţinut grafic de calitate şi nu în ultimul rând să prezinte termeni tehnici, adică să descrie in detaliu fiecare produs sau serviciu.

Un alt aspect al acestui business este durata desfăşurării promoţiei. Teoretic, timpul alocat ar trebui să fie de 24 de ore dar, în funcţie de cantitatea vândută, se poate extinde la maxim 72 de ore.  Deal-urile care trec de 3 zile, din punctul meu de vedere, nu mai sunt atât de eficiente. De ce? Deoarece cumpărătorul trebuie condus spre a realiza o acţiune – cea de cumpărare. Poţi mări gradul de conversie prin precizarea unui timp limitat, de cîteva ore, până la expirarea ofertei. Dacă deal-ul este atractiv, cu siguranţă va circula şi pe reţelele de socializare, astfel încât vei atrage un număr mare de potenţiali clienţi într-un timp scurt.

Un mic test sau feed-back pentru alegerea nişei, iar pe viitor pentru orice vrei să promovezi pe site-ul de cupoane, îl poţi realiza cu ajutorul cercului de prieteni şi cunoştinţe. Aceştia îţi vor spune dacă ar cumpăra respectivul produs sau serviciu.

 

Pe cine să promovezi pe siteul de cupoane?

Această întrebare este esenţială dacă intenţionezi să pui pe picioare o activitate de acest gen. Partenerii de afaceri se pot găsi prin mai multe metode, astfel:

– studierea reclamelor de pe piaţa locală sau de pe internet, pentru a identifica afacerile noi care au nevoie de acest serviciu;

– studierea diverselor topuri care prezintă cele  mai bune companii pe anumite domenii şi abordarea lor;

– anunţuri de colaborare pe care să le promovezi online sau în presa locală.

 

Piaţa online în domeniul siteurilor de reduceri

Piaţa pe care o targetezi pentru a pune în aplicare această idee de afacere este esenţială. Produsele pe care le vei vinde se  pot adresa atât categoriei generale de public cât şi asupra unui public familiarizat cu un anumit domeniu. Pontul meu ar fi, aşa cu am mai spus anterior, alegerea unei nişe profitabile.

Trebuie să ştii cui te adresezi, care sunt obiceiurile celor cărora te adresezi şi să le oferi un produs sau serviciu cu un discount nemaiîntâlnit.

 

Investiţia într-o afacere online de reduceri

Principala investiţie în această afacere de succes constă în conceperea şi administrarea unui website profesionist. În funcţie de cerinţele tale, costurile minime sunt de 3-400 de euro iar cele reale în jur la 1.000 de euro.

Ulterior, ai nevoie de capital necesar pentru promovare,acoperirea cheltuielilor cu înfiinţarea unei societăţi comerciale şi a cheltuielilor cu deplasarea în vederea găsirii potenţialilor colaboratori.

În momentul creşterii cifrei de afaceri şi a numărului de parteneri, vei avea nevoie de unul sau mai mulţi colaboratori deoarece nu vei avea suficient timp la dispoziţie să te ocupi de toate aspectele acestei afaceri online.

 

Recomandări personale pentru site-ul de cupoane

  • încearcă să te axezi pe produse mai scumpe sau mai greu de găsit. Cu toate că sună bine să mănânci o pizza cu 5 lei, gândeşte-te cîte cupoane trebuie să vinzi ca să generezi un profit satisfăcător;
  • caută produse care se pot distribui la nivel naţional, având în vedere posibilitatea partenerului de a expedia un colet oriunde în ţară;
  • fii selectiv şi nu accepta chiar pe oricine în campaniile tale. Trebuie să te gândeşti că vei avea un portofoliu propriu de clienţi  – nu le vei câştiga încrederea dacă le vei vinde cupoane pentru produse de proastă calitate. În acest caz, cu siguranţă nu vor mai reveni pe site-ul tău;
  • fidelizează-ţi clienţii prin oferirea de bonus-uri sau organizează concursuri cu premii.

Veniturile pe care le poate realiza un site de promotii si reduceri

Pentru fiecare deal realizat prin intermediul site-ului tău, vei primi un comision. În momentul de faţă, pe piaţa românească, acest comision variază între 30 şi 60% în primul rând în funcţie de valoarea produsului sau serviciului. Trebuie să iei în calcul şi comisioanele bancare în cazul plăţilor on-line care nu sunt de neglijat şi care îţi afectează cota de profit.

 

Avantajele promotiilor online

Cu toate că pe parcursul articolului ţi-am sugerat o serie de avantaje, aş vrea să mai punctez următoarele:

  •   investiţie iniţială mică, până la 1000 de euro;
  •  posibilitatea de a te dezvolta rapid şi eficient;
  • realizarea unui portofoliu de clienţi pe care îl poţi folosi şi pentru alte afaceri similare.

Dezavantajele afacerii:

  • Necesitatea cunoştiinţelor de specialitate în domeniul IT;
  •  cunoaşterea instrumentelor de marketing online;
  •  experienţă în vânzări business to business.
Primele două aspecte se pot rezolva prin colaborarea cu un profesionist în aceste domenii.

Concluzii

Ideile de afaceri online sunt uşor de pus în practică. Cu o strategie de marketing adecvată, un website şi  câţiva parteneri de încredere succesul este garantat. Cu o investiţie iniţială mică, de până la 1000 de euro,  tinerii intreprinzatori pot dezvolta o afacere sigură.