Afaceri de succes cu salina artificiala

Planul de afaceri pentru o salina artificiala

Planul de afaceri pentru o salina artificiala

Salinoterapia este procedeul prin care persoanele cu afecţiuni respiratorii inhaleaza aerosolii salini. Acţiunea terapeutică a acestor aerosoli este dovedită medical, din acest motiv cei care beneficiază de acest tratament se pot vindeca de diverse boli cum ar fi: astm bronsic, infectii respiratorii, silicoza, rinite cronice, sinuzite.

Există, din păcate, numeroşi pacienţi care au nevoie de un asemenea tratament dar o salina naturală este prea departe de   localitatea de domiciliu, parcurgerea acestei distanţe generând costuri mari datorită transportului. Timpul necesar deplasării, este un alt factor descurajator.

În consecinţă, căutarea unor soluţii pentru a rezolva aceste deficienţe, prin transpunerea la o scară mai mică a acestui mediu a dus la apariţia fenomenului numit salina artificiala, una dintre nenumăratele afaceri de succes care rulează în ţara noastră.

 

Costuri pentru pregatirea unei saline artificiale

Salina artificiala face parte din ansamblul ideilor de afaceri 2012Cu o investitie minima de 15-20.000 de euro care se amortizează în primul an de activitate, acest concept care a aparut pe piaţa din România în anul 2005, se poate dovedi o activitate profitabila.

Costurile pentru start-up se calculează astfel: 1000 eur/mp de salina, cost care cuprinde transportul si  lipirea cu adeziv a blocurilor de sare.

Este nevoie să deţii un apartament sau un spaţiu cu minim o cameră de 20 mp unde se va desfăşura activitatea. De la 2 încăperi în sus se pot realiza camere speciale pentru copii şi pentru adulţi. Mai ai nevoie de o recepţie, scaune, fotolii şi câteva jucării pentru cei mici. Deasemenea, trebuie luate în calcul si costurile legate de deschiderea unui SRL, obţinerea autorizaţiilor necesare (primărie, Sanepid, mediu), un generator de aerosoli salini, echipament audio-video, aparatură pentru măsurarea umidităţii şi a altor parametri  şi reclama pentru promovare.

 

Veniturile generate de o salina artificiala

Dacă luăm în calcul următoarele:

– o suprafaţă necesară necesară unei persoane care participă la şedinţa de salinoterapie de  de 2 mp,

– dimensiunea salinei de 20 mp,

-un program de lucru de 12 ore pe zi, de la10 la 22;

– durata medie a unei şedinţe: o oră;

– preţul mediu al unui bilet: 20 de lei, o sa avem următorul venit zilnic:

10 persoane x 12 ore x 20 lei = 2400 lei/zi la capacitate maximă.

Dacă facem o medie de 1200 de lei/zi x 30 de zile = 36.000 lei/lună – ceea ce eu zic că este foarte bine! Bineînţeles din această sumă trebuie să scazi cheltuielile iar rezultatul va fi profitul tău.

 

Câteva dintre avantajele acestei afaceri de succes:

– amortizarea investiţiei se realizează în circa 12 luni;

– clientelă garantată deoarece numeroşi pacienţi caută această metodă de tratament;

– este un business care se desfăşoară pe termen lung.

 

Dezavantajele acestei activitati:

– investiţie iniţială mare, de minim 20.000 de euro;

– aspecte tehnice specifice domeniului de activitate cu care trebuie să fii familiarizat;

– timpul relativ lung până obţii toate autorizaţiile necesare desfăşurării acestei activităţi.

 

Concluzii

Fiind un business care iţi aduce bani relativ repede, dovadă fiind tot mai multe facilităţi de acest tip care se deschid la noi în ţară, salina artificiala genereaza un venit sigur pe o durată lungă de timp. Este necesară o investiţie mare şi un pic de bătaie de cap până pui toate lucrurile la punct, dar odată lansată, business-ul se va apropia rapid de tiparele unor afaceri de succes.