Cum sa faci bani in nisa animalelor de companie

cum sa faci bani cu animale de companie

Prima parte a acestui articol o poti citi aici.

8. Pet-shop

Cu o investiţie de minim 10.000 de euro, poţi deschide un pet-shop.

Pet-shop-urile se adresează tuturor categoriilor de clienţi şi pot pune la dispoziţia acestora produse şi servicii din domeniul animalelor de companie. Indiferent că sunt cumpărate personal sau sunt oferite cadou, câinii şi pisicile sunt un reper de rulaj pentru o astfel de afacere, care suportă un adaos comercial de 50-100%. Totodată, hrana şi accesoriile pentru animalele de companie sunt o necesitate pentru stăpâni, în consecinţă sunt nevoiţi să le cumpere.

Acvaristica, păsările şi rozătoarele sunt alte nişe cărora le poţi acorda atenţia cuvenită şi, cu ajutorul unei strategii de marketing eficiente, pot rotunji veniturile pet-shop-ului.

 

9. Dispozitive de urmărire prin GPS

Animalele de casa se pot pierde sau pot fi furate. Anual, în lume se pierd milioane de câini. Foarte mulţi proprietari sunt dispuşi să plătească pentru a fi siguri că deţin controlul asupra companionului personal.

Astfel, o afacere de import şi distribuţie a dispozitivelor de urmărire prin GPS a cainilor, poate fi o idee de afacere cu animale de companie.

10. Întreţinerea acvariilor şi iazurilor

Mulţi cumpărători de acvarii şi peşti nu cunosc detalii sau nu au timp pentru întreţinerea acestora. Un serviciu de întreţinere a acvariilor poate fi o oportunitate pentru pasionaţii de acvaristică. Servisarea acvariilor se poate face o dată la una, două săptămâni şi se pot oferi soluţii tehnice de îmbunătăţire a performanţelor acestora (dezvoltarea plantelor de acvariu sau înmulţirea pestilor).

Deasemenea, se pot promova iazurile cu pesti decorativi. Acestea se adresează posesorilor de vile, pensiuni sau hoteluri precum şi spaţiilor comerciale de genul mall-urilor sau hipermarket-urilor.

O altă oportunitate în această categorie ar fi producerea acvariilor decorative, care se realizează la un preţ semnificativ mai redus în comparaţie cu produsele existente în pet-shop-uri sau în raioanele de specialitate ale supermarket-urilor.

Mai poţi citi un articol referitor la producerea cuştilor pentru câini aici.

11. Centru de joacă pentru caini

Un astfel de centru de joacă se poate iniţia în preajma centrelor comerciale sau a zonelor rezidenţiale.

Pentru caini, joaca şi socializarea este foarte importantă pentru menţinerea stării fizice şi psihice. Deasemenea, companionul va fi cu siguranţă fericit după ce se va juca şi îşi va face noi prieteni.

În cadrul centrului de joacă pentru caini se pot oferi contra-cost diverse servicii de întreţinere, dresaj, hrană sau accesorii.

12. Organizator de evenimente sau concursuri pentru caini şi pisici

Cainii şi pisicile de rasă au nevoie de expunere. Şi unde pot beneficia de expunere mai bună decât în cadrul evenimentelor sau concursurilor de gen? Astfel, le creşte cota de piaţă iar urmaşii vor valora mai mult.

Poţi realiza astfel de evenimente care îţi pot aduce venituri substanţiale, atât din partea sponsorilor cât şi din reclame sau taxe de participare.

13. Centru de consiliere

Un centru de consiliere poate fi o altă afacere cu animale de companie. Cei care nu au timp să caute informaţii referitoare la ce tip de animal de casă i se potriveşte lui/ei, familiei sau copiilor vor fi dispuşi să plătească pentru a obţine rapid aceste informaţii. Prin acest centru de consiliere poţi oferi contra cost nenumărate răspunsuri la întrebările  referitoare la animalele de companie. Iată câteva exemple:

“Ce mi s-ar potrivi?”

“Ce l-ar ajuta pe copilul meu?”

“Ce să aleg daca locuiesc la bloc/casă?”

“De unde pot cumpăra?”

“Ce regim alimentar are nevoie?”

“Unde se fac cele mai bune investigaţii medicale?”

14. Hotline medical

Multe din problemele medicale care apar în rândul animalelor de casa au nevoie de o rezolvare rapidă. Şi cum s-ar putea face aceasta mai repede decât cu ajutorul unui simplu telefon? Aceasta este o afacere care necesită experienţă în domeniu dar care se poate monetiza foarte simplu cu ajutorul unui număr taxabil. Tot ce ai de făcut este să ai cel puţin o linie telefonică, să-ţi promovezi afacerea cât mai eficient iar fiecare apel îţi va aduce bani.