Cum sa faci bani din sisteme de supraveghere video

Cum sa faci bani din sisteme de supraveghere video

Cum sa faci bani din sisteme de monitorizare video

În zilele noastre, odată cu creşterea infracţionalităţii, încercăm tot mai mult să ne protejăm de eventualele daune psihice, fizice şi materiale care ni le-ar putea provoca un furt din locuinţă, o spargere a autoturismului sau o intrare prin efracţie în biroul unde lucrăm sau de ce nu, în firma noastră.

Din acest motiv, sistemele de supraveghere video încep să devină tot mai căutate, în special pentru locuinţele din cartierele rezidentiale sau spaţiile izolate, ascunse de privirea trecătorilor sau a traficului auto, care sunt tot mai frecvent ţinta atacurilor de acest fel.

Pe lângă asigurarea de locuinţă, care ar trebui să includă printre clauze despăgubirea în caz de furt şi vandalism asupra clădirii şi a bunurilor, un sistem performant de video supraveghere este mult mai eficient în îndepărtarea celor care ar atenta la siguranţa ta.

Cum sa faci bani în domeniul supravegherii video

Printre diversele idei care îţi arată cum sa faci bani, un business cu camere de supraveghere video adresat celor care doresc să-şi protejeze familia şi bunurile poate fi o activitate profitabila.

Vânzarea sistemelor de supraveghere video se adresează atât societăţilor comerciale care sunt obligate să asigure paza  potrivit Legii 333/2003, art.2 care specifică în alineatul (1) că: “Ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, societăţile comerciale, indiferent de natura capitalului social, precum şi alte organizaţii care deţin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unităţi, sunt obligate sa asigure paza acestora”, cât şi persoanelor fizice care doresc să monitorizeze video exteriorul sau interiorul locuinţei.

Pentru a derula această activitate  este nevoie în primul rând de un partener care să-ţi furnizeze produsul sau dacă ai posibilitatea de a investi într-un stoc de marfă, poţi deveni tu însuţi importatorul unei mărci de prestigiu. Apoi, pe lângă actele necesare înfiinţării oricărei societăţi cu răspundere limitată, trebuie să mai iei în calcul închirierea unui spaţiu comercial care să aibă şi funcţia de depozit, un autoturism cu care să transporţi şi să livrezi marfa şi pentru început minim un angajat care să te ajute la activităţile curente. Nu în ultimul rând, mai ai nevoie de un magazin online.

 

Venituri şi cheltuieli

Evident, venitul afacerii tale va fi direct proporţional cu adaosul comercial pe care îl vei practica şi care poate ajunge şi  la 100% în funcţie de categoria produsului şi condiţiile financiare negociate cu partenerul sau producătorul acestor echipamente de monitorizare video.

Poţi negocia cu o instituţie financiară acordarea unui credit cu dobândă mică pentru clienţii tăi. Totodată poţi oferi diverse servicii cum ar fi montajul gratuit sau un termen mai mare de garanţie acestea ajutând la creşterea cotei de piaţă şi fidelizarea celor care cumpără de la tine.

 

Dezavantajele unei afaceri de intermediere a kit-urilor de supraveghere

Această idee de afacere necesită abilităţi tehnice şi experienţă minimă atât în hardware-ul cât şi în software-ul sistemelor video. Acest obstacol poate fi depăşit cu ajutorul unui angajat care să îţi împărtăşească din cunoştinţele sale în domeniu.

Investiţia în această afacere nu este mică, în consecinţă trebuie făcut un studiu de piaţă şi un plan al afacerii eficient care să demonstreze dacă investiţia se poate amortiza într-un timp scurt.

 

Avantajele afacerii

Chiar dacă există concurenţă pe această nişă, piaţa nu este saturată în principal datorită faptului că nu se pot acoperi toate zonele geografice unde există cerere pentru aceste produse. Pe lângă achiziţia camerelor de supraveghere video, clientului trebuie să-i fie instalată această aparatură de personal specializat şi să i se explice modul de funcţionare.

Poţi participa la licitaţiile publice organizate de diferite instituţii prin intermediul sistemului electronic de achiziţii publice (SEAP).

Afacerea se poate extinde şi pe nişe conexe cum ar fi  sistemele de alarmă, camerele spion sau automatizări pentru porţi.

 

Concluzii

Într-o perioadă în care infracţionalitatea este în creştere, un business cu camere de supraveghere video se poate dovedi  o idee de afacere de viitor. Necesitând o investiţie de circa 10.000 de euro pentru start-up, sistemele de supreveghere video pot fi o modalitate prin care sa faci bani.

Îţi mai recomand:

Fonduri nerambursabile prin programul START

De ce Enciclopedia Afacerilor?

Te-ai gandit sa faci afaceri cu fotografiile tale?