Cum sa faci bani cu ajutorul job-ului

cum sa faci bani cu ajutorul job-uluiOdată cu venirea crizei financiare, a devenit tot mai greu sa faci bani dintr-un job de 8 ore. Preţurile au crescut, leul s-a depreciat în comparaţie cu principalele valute dar veniturile au ramas la acelaşi nivel, în cazurile fericite sau au scăzut. Tot mai mulţi angajaţi sunt presaţi de sarcinile de serviciu, de rezultatele obţinute şi nu în ultimul rând de atitudinea şefului.

Plata facturilor lunare şi a ratelor la banci este o misiune din ce în ce mai dificilă. Într-adevăr, nu este deloc uşor să trăieşti de pe o zi pe alta, dar nici aşteptarea nu este o opţiune. Realizarea unui venit suplimentar cu ajutorul câtorva ore de muncă în plus pe zi, poate duce la creearea unei mici afaceri. În momentul în care veniturile din activitatea ta le depăşesc pe cele salariale, este timpul să-ţi iei adio de la şeful tău.

Enciclopedia Afacerilor îţi prezintă o serie de idei de afaceri care se pot demara într-un astfel de mod. În acest articol doresc să-ţi ofer 9 ponturi care să te ajute sa faci bani şi după cele 8 ore în care îţi vinzi timpul:

  • Ce ai face pentru îmbunătăţirea situaţiei tale financiare dacă ai şti că nu poţi da faliment? Ar trebui să urmezi primul gând care îţi trece prin minte. Când faci ceva cu pasiune, nimic nu-ţi poate sta în cale. Banii nu aduc fericirea ci îţi oferă mai multe opţiuni. Urmează-ţi pasiunea şi banii vor veni de la sine!
  • Fii sigur că afacerea ta este viabilă. Chiar dacă este afacerea care îţi poate aduce primul million de euro, este foarte important ca piaţa actuală să o accepte. Fă un studiu de piaţă cu scopul de a afla părerea altora despre ceea ce intenţionezi să faci. Pentru această chestiune poţi apela la clienţii şi partenerii din cadrul jobului tău actual.
  • Planul afacerii. Aici nu o să insist prea mult deoarece am dezbătut deja acest subiect. Citeşte detalii aici.
  • Viziunea. Toată lumea vorbeşte despre cum sa faci bani, afaceri, strategii şi aşa mai departe dar prea puţini vorbesc despre viziune. Viziunea reprezintă finalul, lumina de la capătul tunelului, capătul drumului. Poţi alege oricare dintre aceste variante dar trebuie să te gândeşti foarte bine unde vrei să ajungi, cum vei fi în acel moment. Jobul îţi poate aduce foarte multe momente de inspiraţie pentru viziunea ta.
  • Vorbeşte! Vorbeşte despre viziunea ta şi despre planurile tale. Conform legii atracţiei, care spune că eşti ceea ce gândeşti, gândeşte-te şi împărtăşeşte viziunea şi planurile tale despre cum sa faci bani celor din jur, prietenilor,  colegilor de serviciu, partenerilor de afaceri.
  • Acţionează! Dacă vei aştepta să se întâmple ceva, permite-mi să-ţi spun că vei aştepta mult şi bine iar lucrurile nu se vor schimba. Tu poţi aduce schimbarea prin acţiunile pe care le vei întreprinde. Nu trebuie să-ţi fie frică sa acţionezi. Trebuie să ieşi din zona ta de confort şi să treci la treabă! Plafonarea trebuie să fie duşmanul tău nicidecum prietenul tău!
  • Nu renunţa! În vânzări, din 10 contacte doar unul va cumpăra de la tine. Eu ştiu că mâine, dacă voi da 10 telefoane, voi reuşi să fac o vânzare. Nu trebuie să gândeşti că eşti refuzat, nu te refuză nimeni pe tine, refuză doar produsul sau serviciul pe care îl oferi. Eu nu o să mă gândesc că mâine voi fi refuzat de 9 persoane, atunci cu siguranţă o să-mi pierd motivaţia şi o să renunţ. O să mă gândesc ca trebuie să dau 10 telefoane ca să vând, deci mă orientez spre rezultate. Astfel, job-ul este primul pas în creearea listei tale de contacte.
  • Clientul nostru, stăpânul nostru! Mulţi antreprenori nu conştientizează faptul că un client mulţumit îţi poate aduce încă 3 clienţi, iar un client nemulţumit te poate face să pierzi alţi 50 de clienţi. Fii corect, respectă-ţi promisiunile date şi încearcă să faci mai mult decât s-ar aştepta un client de la tine. Persoanele cărora le-ai câştigat deja încrederea vor fi primii tăi clienţi.
  • Cere referinţe! Imaginează-ţi că mâine vrei să-ţi cumperi un telefon nou. Unde o să cauţi prima dată detalii? La amicul tău care are deja modelul de câteva luni şi îţi poate spune toate plusurile şi minusurile. Ulterior, vei căuta informaţii pe internet sau în magazinele de specialitate. Fiecare om are un cerc de prieteni cărora te poate recomanda.
În consecinţă, job-ul actual te poate ajuta să începi sa faci bani cu propria afacere. Partenerii şi clienţii tăi îţi vor da cu plăcere un sfat dacă le vei spune ce ai de gând să faci. Te vor promova în cercurile lor de afaceri sau de prieteni. Îţi vor putea spune dacă afacerea ta este viabilă şi te vor sprijini şi financiar. Trebuie să acorzi zilnic câteva ore afacerii tale. Totul e să ai viziunea şi să acţionezi indiferent de consecinţe. Rezultatele nu vor întârzia să apară…