Caut mester!

Afaceri la domiciliu

 

Nu de puţine ori am auzit în jurul nostru această necesitate. De fiecare dată când dorim să reparăm sau să îmbunătăţim aspectul locuinţei, avem nevoie urgentă de un mester!

Cu toate că piaţa imobiliară se află într-o perioadă de stagnare, vânzările şi cumpărările de apartamente sau case fiind susţinute doar de binecunoscutul program guvernamental “Prima Casă”, cei care deţin o locuinţă sau un spaţiu comercial se confruntă deseori, atunci când vine vorba de finisarea, refinisarea sau modernizarea acestor spaţii, de problema găsirii mesterilor.

Cu siguranţă, ca în orice activitate de vânzare, şi în acest domeniu se obţin referinţe din partea prietenilor sau cunoştinţelor care au apelat la un moment dat la un mester pentru a vărui, a schimba gresia sau faianţa, a repara o instalaţie sau a monta o centrală.

Totuşi, la fel ca în orice afacere, calitatea serviciilor sau a tarifelor practicate nu sunt constante. Astfel, o recomandare bună nu este suficientă pentru a demonstra că mesterul pe care îl contractăm pentru a realiza un serviciu ne va face mulţumiţi, îndeplinind cerinţele noastre la un tarif bun.

În consecinţă, oricine poate veni în întâmpinarea potenţialilor clienţi cât şi a profesioniştilor din domeniu cu un portal online de mesteri, care să prezinte într-un mod real tarifele şi serviciile practicate astfel încât oricine să poată găsi persoana potrivită pentru operaţiunea care doreşte să o efectueze în cadul locuinţei proprii sau a spaţiului comercial unde îşi desfăşoară activitatea.

Gândită ca fiind una dintre  nenumăratele afaceri la domiciliu care se pot iniţia de orice antreprenor, această idee prezintă mai multe avantaje:

–          Nu are concurenţă;

–          Se poate realiza cu o investiţie de până la 1.000 de euro;

–          Aduce pe piaţă un serviciu cu adevărat benefic, oferind potenţialilor clienţi foarte multe opţiuni astfel încât să fie satisfăcuţi;

–          Este o munca la domiciliu, care se poate face atât part-time cât şi full-time.

Pentru a porni această activitate vei avea nevoie de:

–          Un calculator cu conexiune la internet;

–          Mijloace de comunicare precum telefonul, fax-ul şi o adresă de e-mail;

–          Un domeniu şi un site pe internet (poţi citi mai multe informaţii despre această chestiune aici);

–          Publicitate;

Investiţia se va axa pe realizarea  portalului de anunţuri. În cazul în care te ştii la programare poţi face singur acest lucru. În caz contrar va trebui să apelezi la o persoană specializată contra cost.

Realizarea unui blog prin care clienţii îşi pot spune părerile aduce un plus de valoare acestei afaceri. Deasemenea, se pot implementa diverse programe de rating ale mesterilor astfel încât, clientul care intră pentru prima dată pe site să îşi poate da seama uşor care este cel mai bun profesionist pentru operaţiunea care doreşte să o realizeze.

Ulterior, va trebui să-ţi faci cunoscut anunţul prin promovare online şi offline. Promovarea online constă în primul rând în creearea de campanii Google Adwords şi anunţuri pe reţele de socializare.  Offline, poţi realize parteneriate cu diverse firme de publicitate sau poţi cumpăra reclamă în mass-media locală. Creearea şi distribuirea de flyere personalizate pot fi o altă metodă de a face publicitate afacerii tale.

Monetizarea site-ului se poate face prin:

–          plata unei taxe de către cei care vor să posteze anunţuri prin care îşi pun la dispoziţie serviciile; această taxă se percepe lunar, trimestrial sau anual şi poate începe de la câţiva euro.

–          plata unui serviciu de promovare în cadrul portalului de genul “anunţuri sponsorizate” sau “meşterul zilei”;

–          pfişarea de reclame a firmelor din domeniu contra cost;

–          pfişarea de reclame a reţelelor cost-pe-click precum Google Adsense.

Ca orice afacere la domiciliu, există şi câteva dezavantaje pentru antreprenorii care doresc să iniţieze o astfel de activitate:

–          afacerea se pretează mediului urban, cu posibilităţi de extindere şi în mediul rural;

–          profitul poate fi sub aşteptările financiare ale investitorului, dar dacă se estimează veniturile şi cheltuielile lunare se pot obţine previziuni financiare reale;

 

Din punctul meu de vedere, această idee este una dintre afacerile la domiciliu care se pot fructifica foarte rapid şi uşor. Nu ai nevoie de experienţă sau abilităţi speciale, trebuie doar să vrei.

Munca la domiciliu a devenit un trend care poate fi susţinut cu o astfel de activitate care îţi poate aduce satisfacţii din perspectiva potenţialului financiar foarte mare.