Biblioteca antreprenorului

 

In aceasta sectiune am decis sa ofer cititorilor blogului meu cateva ponturi despre “materiale didactice” necesare oricarui antreprenor.

Mai jos vei regasi diverse titluri scrise de autori consacrati care sa te ajute sa initiezi sau sa-ti imbunatatesti educatia ta financiara.

In consecinta, sa descoperim cateva dintre materialele “must have” pentru orice antreprenor si nu numai:

317685(3)

 

Tata bogat, tata sarac – Robert T. Kiyosaki

Robert T. Kiyosaki este copilul bogat al unor oameni saraci. El si-a dorit dintotdeauna sa nu munceasca asemeni tatalui sau, care, in ciuda faptului ca avea un salariu consistent, era vesnic ingropat in datorii. Concluzia lui este ca, in principal, problemele financiare provin din faptul ca anii multi de scoala nu ne invata nimic despre cum functioneaza banii, ci doar cum sa muncim din greu pentru ei. Iar atunci cand si avem multi, putini, nu stim cum sa-i folosim in favoarea noastra intr-un mod eficient. Nu nesocotim faptul ca relatia cu banii este una de putere: ori ii stapaniti, ori deveniti sclavii lor. Aceasta carte arunca in aer mitul care spune ca trebuie sa castigi mult ca sa te imbogatesti.

„Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani. Rezultatul este că învaţă să lucreze pentru bani… dar nu învaţă niciodată să pună banii să acţioneze pentru ei.“

Robert T. Kiyosaki

 buton_comanda_idle

si beneficiezi de transport gratuit, indiferent de valoare.

              

cadranul banilor(2)

 

Cadranul banilor – Robert T. Kiyosaki

 

Aţi observat că mulţi dintre cei mai sclipitori absolvenţi ai universităţilor îşi doresc să lucreze pentru cei care nu şi-au terminat studiile… oameni precum Bill Gates, Richard Branson, Michael Dell şi Ted Turner? Aceşti oameni fără studii superioare sunt astăzi ultra-bogaţii lumii.

„Această carte vorbeşte despre alegerea unor noi opţiuni, noi direcţii şi a unui nou viitor financiar.“
Robert T. Kiyosaki

Cadranul Banilor se adresează persoanelor pregătite:

  • să renunţe la siguranţa unei slujbe şi să-şi caute propriul drum spre libertatea financiară;
  • să facă mari schimbări profesionale şi financiare în viaţă;
  • să facă trecerea de la Era Industrială la Era Informaţională.

Cadranul Banilor vă dezvăluie de ce unii oameni muncesc mai puţin, câştigă mai mulţi bani, plătesc taxe mai mici şi se simt mult mai în siguranţă din punct de vedere financiar decât alţii. Totul e să ştii când şi în care cadran să activezi.

Cadranul Banilor răspunde, printre altele, şi la următoarele întrebări:

  • Care este diferenţa dintre un angajat şi un patron?
  • De ce unii investitori obţin câştiguri uriaşe cu riscuri puţine, în vreme ce alţii abia reuşesc să supravieţuiască?
  • De ce majoritatea angajaţilor se mută de la o slujbă la alta, în timp ce alţii îşi dau demisia şi se apucă să-ţi clădească adevărate imperii de afaceri?
  • De ce, în Era Industrială, părinţii îşi îndemnau copiii să devină medici, contabili sau avocaţi… şi de ce, în Era Informaţională, aceste profesii se află sub asalt financiar?

buton_comanda_idle
si beneficiezi de transport gratuit, indiferent de valoare.

 

 

antreprenoriat(2)

Antreprenoriat – Marius Ghenea

“Este un proiect de suflet mai vechi al meu, pe care ma bucur sa reusesc sa il finalizez acum. Informatiile din carte sunt, cred eu, utile pentru orice antreprenor, dar si pentru cei care se gandesc sa urmeze in viitor aceasta cale sau chiar pentru cei care nu sunt antreprenori, dar sunt implicati in orice alt mod in activitatile antreprenoriale din Romania. Documentarea pentru carte a implicatatat cursurile de entrepreneurship pe care le predau la scoli de business executive MBA (CEU Business School si acum la Maastricht School of Management) cat si experienta acumulata in Arena Leilor sau mai recent in School for Start-ups dar mai ales experienta din ultimii aproape 20 ani de activitate antreprenoriala personala. ”

Marius Ghenea

buton_comanda_idle
si beneficiezi de transport gratuit, indiferent de valoare.