Afaceri in Romania: reconditionarea antichitatilor

afaceri in Romania reconditionarea antichitatilor

 

Acum ceva vreme, în timpul unei opriri făcute la un popas aflat pe marginea drumului, am intrat într-un mic magazin de antichităţi. Mare mi-a fost surprinderea când am remarcat un obiect familiar mie, oferit spre vânzare la un preţ de 150 de lei. Este vorba de fierul de călcat al străbunicii, care funcţiona cu cărbuni încinşi. Sunt convins că 99% dintre cititorii acestui articol, au văzut un asemenea obiect în cadrul familiei şi nu i-au dat absolut nici o importanţă, ce să mai vorbim de valoare. Dar iată că există persoane care fac afaceri in Romania cu diferite antichitati, care sunt reconditionate cu costuri minime şi oferite spre vânzare cu profituri maxime.

 

Afacerile cu antichităţi din Romania sunt cu siguranţă mai puţin profitabile decât cele din afara ţării, unde valorile de piaţă ale acestor obiecte sunt mai mari iar această nişă este mult mai căutată si mai apreciată decât la noi. Dar la urma urmei, nimic nu ne opreşte să beneficiem din nou de puterea internetului pentru a vinde diverse obiecte restaurate.

 

Statisticile au demonstrat că un sfert din populaţia globului colecţionează diferite obiecte. Odată cu înaintarea în vârstă, tindem să cumpărăm antichităţi sau obiecte de colecţie. Acest fapt poate fi privit ca o investiţie sau ca o îmbunătăţire a unui spaţiu de locuit.

 

Ce sunt antichitatile?

Antichitatile sunt obiecte de colecţie, cu o vechime de minim 2-3 generaţii, a căror valoare creşte în timp.

Ce antichitati se caută in Romania?

–          Obiecte numismatice (monede şi medalii vechi);

–          Obiecte din metal şi fontă;

–          Mobilier;

–          Obiecte de cult (icoane şi alte obiecte bisericeşti);

–          Ceasuri şi bijuterii;

–          Obiecte din porţelan;

–          Sculpturi;

–          Tablouri;

–          Bancnote;

–          Insigne;

–          Aparate şi accesorii fotografice;

–          Autovehicule;

–          Obiecte casnice (maşini de cusut, maşini de gătit etc.)

 

Cum incepi o afacere cu antichitati in Romania?

Pentru a incepe o astfel de afacere este necesar în primul rând să îţi faci un mic stoc de obiecte, dintre cele enumerate mai sus. Căutarea şi achiziţionarea acestor obiecte o poţi face în primul rând de la prieteni sau cunoştinţe, iar ulterior să publici diverse anunţuri pe site-urile de specialitate sau în presa scrisă.

Ai nevoie de un mic atelier în care să recondiţionezi obiectele cumpărate.

Va urma…