Idei de afaceri de succes: Hotelul de anvelope

Afaceri de succes: Hotel de anvelope

Afaceri de succes: Hotel de anvelope

Fiind un concept nou pe piaţa românească, hotelul de anvelope este un plan de afaceri de succes, datorită necesităţii proprietarilor de autovehicule de a depozita anvelopele de vara/iarnă, înlocuind la un tarif modic garajul, boxa sau tradiţionalul balcon.

Planul acestei afaceri de succes

În vederea transformării acestei idei  într-un plan de afaceri profitabil, este necesar în primul rând un spaţiu amenajat pentru depozitarea anvelopelor de iarna/vară. Acest spaţiu nu este necesar să se afle într-o zonă cu vad comercial. Totodată, ai nevoie de o autoutilitară cu care să transporţi cauciucurile de la beneficiar către depozitul de anvelope.

Al doilea pas cuprinde realizarea de parteneriate cu un număr cât mai mare de vulcanizări şi service-uri auto cu ajutorul cărora să îţi găseşti clienţii.

Din perspectiva resursei umane,ai nevoie de 1 sau 2 angajaţi, în funcţie de volumul de lucru, care să se ocupe cu transportul, manipularea şi depozitarea cauciucurilor.

Tariful pentru acest serviciu începe de la 15 lei/lună pentru un set de anvelope şi poate creşte în funcţie de dimensiunile cauciucurilor sau în funcţie de concurenţa (dacă există sau nu) din zona geografică în care ai putea promova acest business.

 

 Avantajele administrării unui depozit de anvelope:

  • această afacere este o sursă de venit pasiv;
  • nu necesită o investiţie majoră, capitalul necesar pentru start-up fiind în jur de 4.000 de eur;
  • nu necesită pregătire de specialitate;
  •  este o activitate uşoară;
  • te poţi adresa atât persoanelor fizice cât şi societăţilor comerciale;
  • poate fi o afacere de familie;
  •  dacă deţii o vulcanizare sau un service auto, afacerea poate fi o extensie a activităţii curente, cu care te poţi adresa portofoliului propriu de clienţi.

 

Dezavantajele generate de un hotel de anvelope

  • dacă nu deţii un spaţiu care s-ar preta pentru acest plan de afacere, închirierea acestuia îţi poate diminua profitul;
  • costurile materialelor auxiliare pentru depozitare şi utilităţile (folie, saci de polietilenă, încălzirea spaţiului) trebuie atent gestionate pentru a asigura profitabilitatea afacerii.

 

Concluzii

Fiind una dintre afacerile de succes dovedite, hotelul de anvelope este o sursă de venit pasiv. Ca şi extensie pentru o vulcanizare sau un service auto, afacerea se poate dezvolta rapid. Cei care deţin un spaţiu de depozitare şi nu au reuşit să-l închirieze, îi pot oferi destinaţia de depozit de anvelope.

 

Iţi recomand şi alte afaceri de succes:

Cum sa realizezi un magazin online

Cum sa-ti faci un atelier de reparatii biciclete

Cum sa faci bani din rochii de mireasa second-hand