Afaceri cu bani putini in ciclism

Afaceri cu bani putini in ciclism
O serie de afaceri cu bani putini se pot dezvolta fără probleme pe piaţa românească. Chiar dacă ţările europene suferă financiar din cauza crizei, există o serie de activităţi care sunt extrem de necesare şi care se pot specula în vederea începerii unui business.
Producţia şi comercializarea articolelor sportive sunt 2 nişe de piaţă extreme de dezvoltate, cu toate aceastea există o serie de servicii ale căror cerere nu este suficient satisfacută. Un domeniu interesant, plăcut şi foarte uşor de realizat îl reprezintă cursurile de ciclism.


Adresate atât copiilor cât şi celor care nu au avut ocazia să înveţe mersul pe bicicletă, cursul de ciclism reprezintă una din ideile de afaceri cu bani putini care se pot iniţia rapid.
Printre beneficiile acestui sport, care se pot folosi ca şi atu-uri pentru promovarea acestei activităţi se pot enumera:
– îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, efect de relaxare, împiedică obezitatea şi reduce riscul de cancer;
– contracarează depresia, anxietatea şi alte probleme psihologice;
– cel mai ieftin mijloc de transport;
– îmbunătăţeşte calitatea vieţii;
– reduce poluarea.
Pentru a iniţia această afacere cu bani putini este necesar să te gândeşti în primul rând cui te adresezi. Adresabilitatea activităţii se poate face în primul rând spre copiii care doresc să înveţe mersul pe bicicletă.
Apoi, va trebui să achiziţionezi câteva biciclete pentru cei care vor să participe la cursuri dar nu deţin un astfel de echipament.
Din prisma promovării, o pagină pe internet este binevenită precum şi o campanile publicitară în cadrul grădiniţelor şi şcolilor.
Un curs de ciclism ar trebui să urmărească:
– siguranţa în trafic şi prevenirea accidentelor. Echipamente de protecţie şi de siguranţă (casca, iluminarea pe timp de noapte etc.). Reguli de circulaţie;
– cum să te dai cu bicicleta aplicând un efort minim cu scopul parcurgerii unei distanţe cât mai lungi la o viteză optimă;
– cum se realizează o excursie pe bicicletă şi echipamentele necesare;
– cum se repară o bicicletă – schimbarea unei anvelope, reglarea şi curăţarea schimbătoarelor, frânelor, alte operaţiuni de întreţinere;
– suport în achiziţionarea unei biciclete şi a echipamentelor aferente.
Durata unui curs de ciclism ar trebui să fie de maximum 20 de ore în cazul copiilor de până la 13 ani.

Avantaje:

– investiţia este extrem de mică;
– se pot dezvolta şi alte afaceri cu bani putini în domenii conexe cum ar fi cicloturismul sau ciclismul medical;
– este o activitate plăcută şi relaxantă.

Dezavantaje:

– afacerea are un caracter sezonier dar pe timpul iernii se poate închiria o sală de sport;
– profitul poate fi mic dar se poate desfăşura iniţial ca activitate part-time.

Poţi studia o documentaţie completă în limba engleză despre cum să devii instructor de  ciclism aici.