7 afaceri pentru mamici

Cateva idei de afaceri pentru mamici

O categorie aparte a antreprenorilor care nu poate fi neglijată este reprezentată de către mamici. Acestea pot iniţia mici afaceri care să genereze un venit suplimentar. Mi-am propus de ceva vreme să scriu un articol pe această temă, aşadar iată-l!

Mamicile care sunt în concediu de maternitate au la dispoziţie timp dar din păcate nu îl pot folosi aşa cum şi-ar dori datorită faptului că este dificil sau chiar imposibil, să-şi părăsească micuţul.

Pe de altă parte, cele care au un job full time, pot face bani dintr-un mic business, după program.

În consecinţă, ele pot desfăşura o activitate la domiciliu care să le aducă bani şi să le ocupe timpul liber, atunci când cel mic se odihneşte sau treburile casnice sunt finalizate.

 

Caracteristicile afacerilor pentru mamici

Pentru a începe orice activitate la domiciliu, mamicile trebuie să ia în calcul următoarele aspecte:

– activitatea trebuie să se desfăşoare sau să poată fi coordonată de acasă. Pentru aceasta, au nevoie de un calculator, o conexiune la internet şi un telefon;

-un  buget pe care să-l investească în noul business. Dacă acesta nu există, vor trebui să caute o metodă de finanţare;

-profitabilitatea afacerii. Un plan de afaceri ar trebui să evidenţieze punctele tari şi cele slabe precum şi valoarea profitului.

 

7 idei de afaceri care se pot iniţia de către mămici

 

1. Confecţionarea articolelor hand-made

În această categorie intră realizarea de mici bijuterii, mărgele, articole decorative, felicitări personalizate, mărţişoare, mărturii pentru diverse evenimente, decoraţiuni pentru pomul de Crăciun. Aceste articole se pot confecţiona uşor, materia primă este ieftină iar rezultatele pot fi surprinzătoare. Totul depinde de imaginaţia fiecăreia.

 

2. Servicii de inchiriere jucării

Găseşti un articol detaliat despre această idee de afacere aici. Vreau să mai completez faptul că această activitate se poate coordona de acasă.

 

3. Magazin online

Activităţile online, reprezentate de vânzarea unor produse sau servicii pe internet, prin intermediul unui portal online se dovedesc a fi afaceri profitabile. Fiind necesară o investiţie mică, rezultatele pot fi satisfăcătoare din perspectiva profitului obţinut. Se pot comercializa diverse articole, cum ar fi produsele pentru copii (noi sau second-hand), produsele pentru gravide sau articolele hand-made amintite anterior.

Îţi recomand să citeşti un articol referitor la iniţierea unui magazin online aici.

 

4. Blogging

Cu ajutorul unui blog, mămicile pot împărtăşi din experienţele lor din timpul sarcinii sau din perioada post-natală. Ele pot oferi sfaturi sau consultanţă în nişe precum:

– alimentaţia în perioada sarcinii, după naştere sau alimentaţia copilului;

-recomandări medicale (medici, investigaţii, vaccinuri, tratamente naturiste etc.)

-sfaturi privind sarcina sau suport în diverse probleme referitoare la creşterea copilului.

Monetizarea blogului se poate face printr-un program de membership sau prin publicitate.

 

5.Sfaturi de nutriţie prin telefon

Îţi recomand un articol dedicat acestei afaceri pe care îl găseşti aici.

 

6. Forum

Un forum dedicat mămicilor este binevenit. Pe un astfel de portal se pot discuta diverse teme care le privesc pe tinerele mămici: sarcină şi naştere, despre copii sau despre familie.

 

7. Site de donaţii

 

O haină, o carte de care nu mai este nevoie, medicamente sau suplimente alimentare care nu mai sunt de folos, în general orice lucru de care ne-am putea lipsi, poate face obiectul unei donaţii. Cei care, din diverse motive, nu îşi pot permite cumpărarea lor, vor aprecia sprijinul oferit prin această idee.

Chiar dacă pe termen scurt, donaţiile nu aduc nici un beneficiu financiar, pe termen lung ele ajută comunitatea, îmbunătăţesc imaginea şi starea de bine ale persoanei care oferă.

 

Avantajele afacerilor pentru mamici

Cateva dintre avantajele activităţilor derulate de mămici sunt:

– fiind desfăşurate la domiciliu, sunt uşor de administrat şi de controlat;

-se pot derula în timpul liber şi se pot iniţia din diverse hobby-uri;

– oferă posibilitatea mămicilor să fie permanent în preajma familiei.

 

Cu toate că există nenumărate afaceri pentru mămici care pot fi puse în practică, am ţinut să amintesc aceste 7 idei de afaceri care se pot dezvolta foarte uşor şi generează un venit suplimentar, necesar pentru investiţiile deloc mici făcute în creşterea şi educarea micuţilor.