14 idei de afaceri cu animale de companie

Cifra de afaceri a activităţilor de vânzare de produse sau servicii  pentru animalele de companie este într-o continuă creştere. În această nişă se pot dezvolta nenumărate afaceri, unele dintre ele fiind realizabile cu o investiţie din banii de buzunar. Alte activităţi necesită investiţii mai mari în start-up dar au un potenţial mare de dezvoltare şi un grad bun de profitabilitate. Produsele sau serviciile oferite pentru animalele de companie sunt limitate astăzi doar de imaginaţia fiecăruia.

Astfel, pe piaţa din România se disting 5 mari categorii de “animale de companie”. Acestea sunt, într-o ordine aleatoare:

–          Câinii;

–          Pisicile;

–          Peştii de acvariu şi de iazuri;

–          Păsările (canari, papagali);

–          Rozătoarele (hamsteri, porcuşori de Guineea);

–          Reptile.

În acest articol, doresc să-ţi prezint 14 afaceri care s-ar putea iniţia şi dezvolta la ora actuală în acest domeniu.

1. Găzduirea animalelor de companie

Acest serviciu este unul foarte simplu de realizat. Poţi găzdui orice fel de animal de companie dar în principal, te poţi adresa posesorilor de câini şi pisici. Ideea se bazează pe găzduirea patrupedelor pe o anumită perioadă de timp în care proprietarii sunt plecaţi în concediu sau au diverse probleme de rezolvat. Afacerea se poate începe cu costuri mici dacă deţii  o suprafaţă de teren unde poţi construi pentru început câteva ţarcuri. Acestea se pot construi în aer liber sau într-o construcţie special amenajată care să le asigure animalelor de casă confortul pe timp de iarnă. Găzduirea se poate tarifa la oră sau la zi şi se poate include în preţ şi hrana.

2. Plimbarea câinilor

Dacă eşti pasionat de câini şi ai foarte mult timp liber, poţi iniţia un serviciu de plimbare a acestora contra cost. Singura investiţie în această afacere este timpul. Câştigurile nu sunt foarte însemnate dar poţi desfăşura activitatea part-time. Orice elev sau student care este în căutarea unui venit poate demara această activitate.

3. Dresaj canin

Există mulţi proprietari care doresc să-şi dreseze câinele şi sunt dispuşi să plătească sume importante pentru acest serviciu. Dacă îţi plac câinii şi ai experienţă în acest domeniu, o activitate de dresaj canin pe care să o desfăşori part-time îţi va rotunji cu siguranţă veniturile. Dresajul se poate realiza la domiciliul clientului sau într-un loc special amenajat pentru această activitate.

4. Servicii medicale şi de cosmetică

Eşti student al facultăţii de medicină veterinară? Atunci, această idee ţi se potriveşte! Precum medicina umană, medicina veterinară este un domeniu în care se cheltuiesc sume mari de bani pentru cercetare şi dezvoltarea aparaturii medicale.  Chiar dacă deschiderea unei clinici veterinare comportă  investiţii mari, poţi începe această afacere cu câteva servicii medicale veterinare precum controale medicale de rutină, vaccinări sau deparazitări.

Dacă nu ai experienţă în medicina veterinară, cu banii de buzunar poţi cumpăra câteva dispozitive şi accesorii (maşină de tuns, şampoane) cu care să iniţiezi un serviciu de cosmetică la domiciliu. Ulterior, în funcţie de cererea de pe piaţă, îţi poţi diversifica oferta de servicii. Cu puţină reclamă şi un site afacerea nu are cum să aibă succes.

5.Ambulanta veterinara şi transport animale de companie

Ambulanta veterinara este un serviciu tot mai solicitat în mediul urban. Indiferent că este vorba de câini, pisici sau animale exotice, problemele de sănătate determină proprietarii să apeleze la acest serviciu.

Ambulanta veterinara scuteşte proprietarii de animale  de problema transportului, în special pentru câinii de dimensiuni mari  sau de distanţele mai lungi care trebuiesc parcurse până la primul cabinet veterinar. Această afacere se poate promova în 2 direcţii: către cabinete veterinare/medici şi către posesorii de animale de casa.

6. Magazin online

Un magazin online care să vândă diverse produse sau servicii pentru animale de companie este o idee de afacere pe internet. Poţi veni în sprijinul clienţilor începând de la micile accesorii până la servicii complete pentru animale de casă.Hrană, medalioane, zgărzi, jucării, plante de acvariu,cuşti şi orice produs pe care l-ar cumpăra stăpânii pentru companionul lor se pot comercializa într-un asemenea magazin. Poţi citi mai multe despre cum să-ţi faci un magazin online aici.

7 .Portal online de anunţuri

Vânzările, cumpărările, pierderile, împerecherile şi orice alt tip de anunţuri referitoare la companionii de casă au nevoie de un loc unde să se facă auzite . Un site de anunţuri de gen poate fi o modalitate de a face bani pe internet. O secţiune dedicată adopţiei îţi poate întări imaginea de iubitor de animale. Poţi citi un articol similar pe această temă aici.

Citeşte aici despre celelalte 7 idei de afaceri cu animale de companie.