10 idei de afaceri pentru 2015 si nu numai…

10 idei de afaceri 2015Iată 10 idei pe care le poţi începe chiar de astăzi, fără a fi nevoie de toate actele legale. Deasemenea, aceste idei de afaceri sunt uşor de pus în practică şi necesită un capital minim pentru a le iniţia. Unele dintre acestea pot depăşi conceptul de hobby, devenind o pasiune din care poţi face bani. Acum că am terminat cu introducerea să începem…

 

1.Auto-detalierea. Ai un ochi meticulos pentru detalii şi iubeşti să obţii lucruri strălucind de curăţenie? Auto-detalierea este probabil o idee de afacere perfectă pentru tine în 2015. În esenţă, job-ul tău e să faci maşinile să strălucească de curaţenie atât în interior cât şi în exterior. Mulţi pasionaţi ar fi dispuşi să plătească bani frumoşi pentru un astfel de serviciu.

 

2.Reparaţii biciclete. În România, industria de biciclete produce anual venituri de 45 de milioane de euro. Astfel, conform digi24.ro, aproximativ  1 din 4 români deţine o bicicletă.  În acest context, piaţa este împărţită în mai multe nişe principale: vânzarea bicicletelor propriu-zise, comercializarea accesoriilor şi a pieselor şi nu în ultimul rând reparaţiile. Din perspectiva unei investiţii mici, o afacere de reparaţii biciclete poate fi alegerea unui tânăr antreprenor care, cu puţină îndemânare, se poate încadra cu succes în această piaţă. Citeşte mai multe aici.

 

3.Servicii de peisagistică. Eşti talentat şi dispus să tunzi peluze şi să aranjezi arbori şi arbuşti decorativi? Nu este una dintre ideile de afaceri care s-ar potrivi doar unui adult, ci şi pentru tineri ar putea constitui un început bun. Ai nevoie doar de îndemânare şi câteva unelte.

 

4.Instructor de înot. Iată o altă afacere care începe să atragă tot mai mulţi copii şi tineri – aqua-park-urile şi piscinele sunt business-uri pe care au pariat marii investitori şi care se construiesc în toată ţara. În consecinţă, cunoaşterea înotului este una dintre necesitaţile obligatorii pentru a petrece un week-end sau un sejur într-o astfel de locaţie. Vezi aici alte aspecte ale acestei idei.

 

5.Bijuterii hand-made. Dacă ai un ochi format pentru munca migăloasă şi foarte multă rabdare, bijuteriile făcute acasă manual pot fi destul de profitabile. Ca şi alte articole de acest gen, pot fi puse în vânzare prin diferite modalităţi cum ar fi: magazinele de cadouri, site-uri de profil sau chiar pe reţele de socializare, unde le pot admira şi cumpăra în acelaşi timp, pentru început, doar prietenii.

 

6.Fotografii de epocă. O altfel de amintire înseamnă foarte mult pentru mine. Îmi amintesc de diversele personaje de carton, decupate în zona feţei pentru ca persoana să devină ea însăşi un erou sau o zână într-o fotografie. Te-ar tenta să faci ceva mai mult de atât? Citeşte aici mai multe informaţii.

 

7.Pictură. În principiu se poate picta orice, de la un ou de Paşte la… să zicem – un perete. Dacă eşti pasionat de pictură îţi poţi transforma această pasiune într-o afacere. Şi cred că i-am găsit şi numele… Pictez Orice SRL.

 

8.Cursuri pentru copii. Produsele şi serviciile pentru copii reprezintă de asemenea un domeniu foarte căutat. Poţi iniţia foarte repede o mică afacere de cursuri pentru copii. Vezi mai multe aici.

 

9.Predarea muzicii. Dacă ştii să cânţi la un instrument, precum pian sau chitară şi ai răbdare, atunci ai ceea ce îţi trebuie să-i înveţi şi pe alţii. Poţi oferi lecţii de pian sau alte instrumente, ceea ce ar reprezenta o sursă bună de bani.

 

10.Minicafenele. Acesta este un nou trend apărut la noi. Ce-i drept, au mai funcţionat cu succes în trecut alte afaceri bazate pe acest concept. Dar despre această idee de afacere voi discuta în articolul următor…